توصیه هایی برای تهیه دوربین
نحوه ی انتخاب دوربین:
از آن جایی که دوربین های متنوع و گوناگونی در بازار وجود دارند، انتخاب یک دوربین جدید کار دشواری است.
آیا دنبال دوربین های قدیمی می گردید که با فیلم کار می کنند، یا این که در صدد خرید دوربین دیجیتال هستید؟
چه نوع دوربینی می خواهید؟ دوربینی که به راحتی درون جیب جا شده و بتوانید به سرعت با آن عکس بگیرید ویا دوربین بزرگتری می خواهید که لنزهایش قابل تعویض باشد؟ هر دوربینی دارای مزایا و معایب خاص خود است و اینها همه بستگی به آن دارد که قصد تهیه چه نوع عکسی را با چه کیفیتی داشته باشید؟
تعیین اولویت ها
اصولاً باید هنگام انتخاب دوربین چهار نکته مهم را مد نظر داشته باشید
کیفیت تصویر یا Resolution
سهولت کاربرد
توانایی ابتکار عمل در تنظیمات دوربین
میزان هزینه کرد
ابتدا باید تصمیم بگیرید چه هدفی از عکس ها یی که تهیه می کنید، دارید و با چه موضوعی سروکار خواهید داشت؟ سپس بر این اساس به اولویت بندی این نکته ها بپردازید.
کیفیت تصاویر: کیفیت تصویر یعنی امکان نمایش دوباره تصویر با جزئیات هر چه دقیق تربرای عکس هایی که نیاز به بزرگ نمایی و موشکافی دارند، دوربین هایی که دارای بالاترین کیفیت تصویر هستند را انتخاب کنید.در مورد عکس هایی که قرار است برروی صفحات وب قرار گیرند و یا در قطع کوچک چاپ شوند، کیفیت تصویر اهمیت چندانی ندارد.در مورد دوربین هایی که با فیلم کار می کنند، هر چقدر قطع فیلم مورد استفاده برای هر تصویر بزرگتر باشد، تصویر از کیفیت بهتری برخوردار می گردد در دوربین های دیجیتال اصولاً کیفیت تصویر با تعداد اجزای تصویر با پیکسل هایی که در ایجاد تصویر به وسیله حسگر ها به کار رفته اند، تعیین می شود. دوربین هایی که کیفیت تصویرپایین دارند ، ممکن است فقط 20000 پیکسل را نمایش دهند و این دوربین ها بیشتر برای نمایش اجمالی تصاویر بر روی صفحه ی نمایشگر مناسب هستند. دوربین هایی که دارای چند میلیون پیکسل هستند، جز دوربین های معمولی وپیش پا افتاده به حساب می آیند، زیرا سیستم های دیجیتال حرفه ای دارای تصاویری با کیفیت 200 میلیون پیکسل هستند.
سهولت کاربرد: انتخاب دوربین هایی که دارای سیستم بسیار پیچیده ای هستند، در هنگام استفاده، شما را با مشکل مواجه می سازنداگر قصد دارید به خوبی از دوربین خود استفاده کرده و به عکس های مطلوب دست پیدا کنید، دوربینی را که دارای کاربری آسان است، انتخاب نماییداگرچه حمل دوربین های کوچک راحت تر بوده و می توانید آن ها را هر جایی که بخواهید ببرید، اما ممکن است با گذشت زمان به این نتیجه برسید که دکمه ها و قدرت عملکرد آن پاسخگوی نیاز شما نیست. از سوی دیگر دوربین های بزرگتر هم در مواجه با برخی موضوع ها کارآیی مناسبی ندارند.
توانایی ابتکار عمل در تنظیمات دوربین: مهم ترین نکته ای که تعیین می کند یک عکس خوب، ضعیف یا حتی معمولی است، امکان تنظیم دوربین توسط عکاس است..
در اغلب موارد شما فقط دوربین را به سمت موضوع گرفته و دکمه شاتر را فشار می دهید و خود دوربین مابقی کارها را انجام می دهد. برای این که نتیجه بهتری به دست آورید حداقل بایستی که بتوانید فاصله دوربین را برای عکاسی از هر موضوعی که مورد نظر است تنظیم کرده و تعیین کنید که کدام قسمت از تصویر، واضح و درخشان و یا محو باشد در حالت مطلوب باید بتوانید موضوع عکاسی خود را دقیقاً همان طور که هست بدون هیچ تغییری از داخل کادر دوربین مشاهده کرده و بدانید که برروی چه قسمتی از تصویر فوکوس کرده اید
هزینه:زمانی که دوربینی را خریداری می کنید ، مایل اید به اندازه ی پولی که هزینه کرده اید، بتوانید از آن دوربین استفاده کنید. هر چقدر کیفیت تصویر بهتر و بالاتری بخواهید، باید دوربین گران تری بخرید، در حالی که ارزانترین نوع دوربین ها نیز، از حداقل امکان تنظیم توسط عکاس برخوردارند. البته استثناهایی هم وجود دارد. گاهی اوقات برخی از دوربین های ساده که تنها از تنظیمات جزیی برخوردارند، به طور قابل ملاحظه ای از دوربین های اس ال ار مبتدی (که دارای تنظیمات سیاری هستند) گران ترند.
اگر بودجه شما محدود است می توانید به جای خرید یک دوربین نو با امکانات محدود، به واسطه یک کارشناس با تجربه، دوربینی کارکرده (دست دوم) با امکانات پیشرفته تر خریداری کنید.
نحوه انتخاب دوربین دیجیتال
پس از بررسی نکته های مورد نظر خود همانند میزان کیفیت تصویر، میزان قدرت عمل در تنظیم دوربین و سهولت کاربرد دوربین، حالا دیگر می توانید تصمیم بگیرید که چه نوع دوربینی بخرید. دیجیتال یا فیلمی؟ دوربین های دیجیتال همانند دوربین های فیلمی، متناسب با هر بودجه ای در بازار موجود است. برخی از آن ها دارای تصاویری با کیفیت پایین بوده و قابل تنظیم نیستید، در حالی که برخی دیگر از تمامی امکانات و ویژگی های دوربین های حرفه ای فیلمی برخوردار بوده، علاوه بر اینکه دارای امتیاز ثبت تصویر به صورت دیجیتالی نیز هستند.