اخبار و مقالات

 


دوربین عکاسی وانواع آن


همین 8-9 سال پیش تمام دوربینهای درست و حسابی دنیا، دوربین‌های نگاتیوی بودند که تصویری که ضبط می‌کردند روی نگاتیو ثبت می‌شد. اما الان دیگه خبری از اونها نیست مگر در شرایط و افراد خاص. مثلا دانشجویان عکاسی که واحدهایی مربوط به عکاسی با این نوع دوربین‌ها دارند یا عکاسانی که لذت چاپ عکسهاشون رو با کپی پیست کردن عکسها از روی کارت حافظه دوربین عوض نمی‌کنند.

حال که دوربینهای دیجیتال همه‌گیر شده و عکاسی رو به امری سهل و آسان تبدیل کرده، در این مقاله به بررسی انواع دوربین‌های دیجیتال می‌پردازیم.

دوربین‌های دیجیتال به چند دسته مختلف تقسیم می‌شوند که هر کدوم رو به تفصیل توضیح خواهیم داد

1 - دوربین‌های Compact (کامپکت)

معمول‌ترین دسته دوربین‌های دیجیتال، دوربینهای Compact هستند که ساده‌ترین نوع در بین انواع دسته‌ها هستند. این دوربین‌ها با حجم کوچک و وزن سبکی که دارند، سادگی در حمل و نقل آن را به ارمغان می‌آورند. اما در مقابل ِ دوربین‌های اس‌ال‌آر که به توضیح آن نیز خواهیم پرداخت عملا حرفی برای گفتن ندارند و تنها برای استفاده شخصی و تفریحی کاربرد دارند. البته در این دسته نیز دوربین‌های کمی حرفه‌ای تر مثل سری ِ G کنون یا سری P نیکون وجود دارند که یک سر و گردن از مدل‌های مشابه خود بالاتر هستند.

 2- دوربین‌های DSLR Like (شبه اس‌ال‌آر ) یا دوربین‌های نیمه‌حرفه‌ای

 مهم‌ترین تفاوت این دسته از دوربین‌ها با دوربین‌های Compact،توانایی این مجموعه در پوشش زاویه بسته‌تر و تله‌تر لنز که موجب بزرگنمایی فاصله دورتر هست می‌باشد.

در همه مدل‌های این دسته، شما توانایی کنترل تمامی تنظیمات دوربین را دارا می‌باشید که قدرت شما را در ثبت عکسی دلخواه بالا می‌برد.

کیفیت خروجی آنها تفاوت خاصی نسبت به دسته‌ی اول ندارد و در برخی موارد کمتر نیز هست. در کل مدل های این قسمت بیشتر به کسانی پیشنهاد می‌شود که یا با مشکل بودجه مواجه هستند و نمی‌توانند دوربین حرفه‌ای تهیه کنند در عین حال می‌خواهند دوربینی با سایز بزرگ (!)  و با تواناییی پوشش فاصله‌های دور ( فوکال لنت بالا )  و کنترل کامل بر روی تنظیمات دوربین را  داشته باشند.

3- دوربین‌های (DSLR (digital single lens reflected

این دسته از دوربین‌ها نسبت به 2 دسته‌ی بالا حرفه‌ای تر هستند و سنسور بزرگی برای ثبت تصاویر بر روی خود دارا می‌باشند که همین امر موجب بالا رفتن کیفیت عکس می‌شود. خود این دسته به چند بخش تقسیم می‌شود که از حوصله‌ی بحث خارج بوده و در اینده به تفصیل توضیح داده خواهد شد. این دسته از دوربین‌ها به 2 بخش جدا از هم  تقسیم می‌شوند که لنز و بدنه ( بادی - body ) نام دارند. قیمت بالای آنها موجب شده که عموم مردم آن را تهیه نکنند و فقط عکاسان و علاقه‌مندان به خرید آن مبادرت ورزند.