راهنما استفاده از دوربینهای عکاسی DSLR؛ برای تازهکارها(فوکوس کردن)
به پنجمین قسمت از سری مقاله های آموزشی «راهنما استفاده از دوربینهای عکاسی DSLR؛ برای تازهکارها» رسیدیم.این بخش اختصاص به فوکوس کردن صحیح و اصولی دارد. صرف نظر از اینکه با چه دیافراگم و سرعت شاتری عکاسی کرده و یا از چه حساسیتی استفاده میکنید، حتماً باید سوژه اصلی خود را به درستی فوکوس نمایید. اگر سوژه مورد نظر شما به درستی فوکوس نشود، آن عکس عملاً کارایی لازم را ندارد.
انواع فوکوس خودکار:
در دوربینهای DSLR ، شیوههای فوکوس خودکار متنوعی وجود دارد، اما در این مقاله دو نوع AF-S و AF-C که از همه مهمتر و کاربردیتر هستند را به شما معرفی میکنیم.
1- AF-S یا فوکوس خودکار ایستا، مناسب برای عکاسی از سوژههای ثابت مانند پرتره، منظره و یا ساختمان است. دکمه شاتر دوربینها دو مرحلهای است. با فشار آرام اولیه، دوربین روی نقطه موردنظر شما فوکوس میکند و تا زمانی که دکمه را رها نکنید، همچنان آن سوژه فوکوس خواهد بود. با فشار کامل دکمه عکس گرفته خواهد شد. درصورت نیاز به فوکوس یک نقطه دیگر، با رها کردن دکمه، و فشار مجدد آن، این کار میسر خواهد شد.
2- AF-C یا فوکوس خودکار تعقیبی، بهترین کاربرد را در زمان عکاسی از سوژههای درحال حرکت دارد، مانند عکاسی ورزشی و عکاسی حیات وحش دارد. با فشار آرام اولیه دکمه شاتر، دوربین روی سوژه فوکوس میکند، و تا زمانی که سوژه در کادر است، همچنان آن را در فوکوس نگه میدارد، تا با فشردن کامل دکمه شاتر عکس گرفته شود.
نقطههای فوکوس
هر دو نوع فوکوس ذکر شده، براساس شیوهای عمل میکنند که به آن فوکوس نقطهای میگویند. وقتی از چشمی دوربین نگاه میکنید، نقطههای مربعی شکلی را میبینید که روی تصویر قرار گرفتهاند. هنگام فوکوس کردن، یکی از این نقطهها به رنگ قرمز درمیآید. این نقطه، نقطه فعال فوکوس بوده و نقطهای است که دوربین بر اساس سوژه قرار گرفته در آن قسمت کادر فوکوس کردهاست.
دوربینهای جدید تا ۵۰ نقطه فوکوس مجهز شده و این قابلیت را دارند که با حالت فوکوس تمام خودکار، خود سوژه اصلی را تشخیص داده و بر روی آن فوکوس کنند. با این حال بهتر است خودتان سوژه را از طریق انتخاب نقطه فوکوس مناسب، برای فوکوس انتخاب نمایید و از فوکوس شدن دقیق آن مطمئن گردید.
اگر از فوکوس تک نقطهای استفاده کنید، باید بتوانید نقطهای را انتخاب کنید که دقیقاً بر روی سوژه شما قرار دارد. تغییر نقطه فوکوس، بدون برداشتن دوربین از جلوی چشم کمی سخت است، اما با تمرین مناسب میتوانید به این مهارت دست پیدا کرده و مانند حرفهایها عکاسی کنید.
مقالات قبلی :
1-راهنما استفاده از دوربینهای عکاسی DSLR؛ برای تازهکارها(حالت عکاسی)
2-راهنما استفاده از دوربینهای عکاسی DSLR؛ برای تازهکارها(حساسیت ISO)
3-راهنما استفاده از دوربینهای عکاسی DSLR؛ برای تازهکارها(مثلث نوردهی)
4- راهنما استفاده از دوربینهای عکاسی DSLR؛ برای تازهکارها(شیوه نورسنجی)
09123258426-66342591