اخبار و مقالات

 دوربین های شبه DSLR


 دوربین‌‌ها جزو لوازمی هستند که تنوع بسیاری دارند و در هر رده قیمتی که بخواهید می‌توانید نمونه‌ای از آن ها را پیدا کنید. برخی دوربین‌ها کوچک و ارزان‌قیمت هستند و طبیعتا کارایی پایین‌تری از دوربین‌های گران‌قیمت و حرفه‌ای دارند. دوربین‌های حرفه‌ای به درد عکاسان حرفه‌ای و کسانی که از هنر عکاسی خود کسب درآمد می‌کنند می‌خورند. اما در این میان دوربین‌هایی هستند که از نوع اول پیشرفته‌تر و از نوع دوم ضعیف‌تر هستند. دوربین‌های بریج یا شبه DSLR از نظر بدنه و طراحی مشابه دوربین‌های حرفه‌ای ساخته می‌شوند و عملکردی بهتر از دوربین‌های کامپکت ساده دارند. 


 

این دوربین‌ها به سوپرزوم، اولترازوم و دوربین آماتوری پیشرفته هم معروفند. طراحی بدنه این دوربین‌ها شباهت بسیاری به مدل‌های DSLR دارد و دارای زوم اپتیکالی بالاتر از 20 برابر هستند. مدل‌های پیشرفته‌تر این دوربین‌ها هم ساخته می‌شوند که بزرگنمایی آن ها به 50 برابر هم می‌رسد. دقت حسگر دوربین‌های بریج نیز بالاتر از 10 مگاپیکسل است و در بیشتر موارد از حسگر CCD استفاده می‌کنند. البته چند مدل از این دوربین‌ها به تازگی تولید شده‌اند که از حسگرهای قدرتمند CMOS بهره می‌برند. حسگر این دوربین‌ها به مرتب کوچک‌تر از دوربین‌های حرفه‌ای است و به همین دلیل امکان افزایش دامنه فاصله کانونی از واید تا تله وجود دارد. خروجی تصویر یک دوربین بریج ضعیف‌تر از دوربین‌های حرفه‌ای است با این حال این دوربین‌ها امکانات جانبی متعددی را با قیمت پایین در اختیار کاربران قرار می‌دهند که مشابه آنها در دوربین‌های حرفه‌ای هزینه زیادی ایجاد می‌کند. یکی از این امکانات همان لنز زوم با دامنه بسیار بلند است. در حالی که دوربین‌های حرفه‌ای لنز زوم‌هایی به مراتب با فاصله‌های کانونی کمتر را با قیمت بالاتری ارائه می‌کنند.

کیفیت عکس‌هایی که با دوربین‌های شبه حرفه‌ای گرفته می‌شود بسیار خوب است و تفاوت چندانی با دوربین‌های حرفه‌ای ندارد. این دوربین‌ها از پردازنده پیشرفته‌تری نسبت به دوربین‌های کامپکت برخوردارند و به همین دلیل می‌توانند عکس‌هایی با کیفیت قابل قبول بگیرند. از این رو کسانی که می‌خواهند به هنر عکاسی بپردازند می‌توانند ابتدا این دوربین‌ها را با قیمت مناسبی تهیه کنند و پس از اینکه عکس گرفتن با آنها را به خوبی فرا گرفتند دوربین حرفه‌ای یا DSLR تهیه کنند. وزن این دوربین‌ها از دوربین‌های فشرده بیشتر و از دوربین‌های حرفه‌ای کمتر است. در نتیجه جابه‌جایی آنها ساده‌تر از دوربین‌های حرفه‌ای است.

از نظر هزینه نیز قیمت دوربین‌های شبه حرفه‌ای به مراتب کمتر از دوربین‌های DSLR است. یک دوربین شبه حرفه‌ای پیشرفته را می‌توانید با هزینه‌ای در حدود 1 میلیون تومان خریداری کنید در صورتی‌که ارزان‌ترین دوربین‌های DSLR قیمتی برابر با 3 میلیون تومان دارند.

دوربین‌های شبه حرفه‌ای بهترین جایگزین برای دوربین‌های حرفه‌ای و گران‌قیمت هستند. بسیاری از قابلیت‌های دوربین‌های حرفه‌ای را می‌توان در این دوربین‌ها مشاهده کرد. البته مهم‌ترین تفاوت این دوربین‌ها با نوع حرفه‌ای این است که لنز آنها قابل تعویض نیست. اما می‌توان از لنزهای کمکی استفاده کرد که البته به دقت و کیفیت لنزهای حرفه‌ای قابل تعویض نیستند.

کیفیت فیلمبرداری در دوربین‌های شبه‌حرفه‌ای بسته به پیشرفته بودنشان متفاوت است. برخی از این دوربین‌ها می‌توانند با کیفیت FULL HD و سرعت 30 فریم در ثانیه فیلمبرداری کنند و همین قابلیت آنها را در جایگاهی بالاتر از دوربین‌های ساده و کوچک قرار می‌دهد.

در مجموع می‌توان گفت دوربین‌های شبه DSLR حد فاصل میان دوربین‌های ساده و حرفه‌ای هستند که البته به دسته بالاتر از خود شباهت بیشتری دارند. اگر به عکاسی علاقمند هستید اما نمی‌خواهید هزینه زیادی بابت خرید دوربین بپردازید می‌توانید یکی از همین دوربین‌های بریج را انتخاب نمایید.

دیگر مقالات :

LUNA کوچکترین دوربین ۳۶۰ درجه دنیا

9 نکته تمیز کردن دوربین برای عکاسان

5 تکنولوژی برتر دنیای دوربین های دیجیتال در سال 2015

09123258426-66342591